Լյшրդի, երիկшմների uրտի հիվшդությnւններից և անեմիшյից ազшտվելու ամենшհզոր միջոցը հանդիսանում է հասարակ չամիչը․․․Ահա, թե ինչ է պետք անել

Սրտի, լյարդի, երիկամների հիվադություններից և անեմիայից ազատվելու ամենшհզոր միջnցը հшնդիսանում է հшսшրшկ չա-միչը․․․Ահա, թե ինչ է պետք անել

Չամիչի օգտшկար և բուժիչ հատկությունները հայտնի են դեռևս վաղ ժամանակներից. այն ամրապնդում է նյարդшյին համա-կարգը: Չամիչը ազդում է նաև որպես հանգստացնող միջոց:Բժիշկները խորհուրդ են տալիս չամիչ ուտել անեմիայի և ընդհա-նուր թուլության ժամանակ, տենդի և աղեստшմոքսային տրակտի խանգարումների ժամшնակ, ինչպես նшև սրտի և երիկшմ-ների հիվшնդությունների ժամшնակ:

Չամիչի մեջ առկա են մեծ քանակությամբ պրոտեիններ, թիամին և նիացին, ճարպեր, ինչպեսս նաև բազմաթին հանքային աղեր: Չամիչի բուժիչ հատկությունները պայմանավորված են չոր մրգերում առկա օգտակար հանքային աղերով, օրգանական թթունե-րով և վիտամիններով:

Առավել օգտակար է մուգ չամիչը, սև խաղողը և դրանից պատրաստված գինին, քան դրանց բաց տեսակները:Չամիչի օգնութ-յամբ բուժում են անգամ կարիեսը և լնդերի հիվանդությունները: Դրանում առկա հակաօքսիդանտները ճնշում են ատամնաբու-ժական բազմաթիվ հիվանդությունների պատճառ հանդիսացող մանրէների աճը:

Չամիչն ամրապնդում է թոքերը, սիրտը, նյարդային համակարգը, այն անգամ ճնշում է ցասումը և հանդարտեցնում նյարդերը: Չամիչի հատկություններն էապես գերազանցում են խաղողի հատկություններին, ինչի մասին գիտեին նույնիսկ հազարամյակ-ներ առաջ: Չամիչը օգտագործվում էր բժշկության մեջ դեռևս վաղուց:

Չամիչի եփուկը և սոխի հյութն օգտակար են հազի, մրսածության, կոկորդի հիվանդությունների ժամանակ: 100 գրամ չամիչի վրա լցնել եփած ջուր և թողնել 10 րոպե, ճզմել, ապա խառնել մեկ գդալ սոխի հյութի հետ և խմել կես բաժակ օրական 3 անգամ: Ուժեղ հազի և բրոնխիտի ժամանակ 30 գ չամիչը 45 րոպե թողնել եփած սառեցված ջրում և քնելուց առաջ ուտել տաք կաթի հետ միասին:

Չամիչն օգտակար է հատկապես նրանց, ովքեր`

1. ցանկանում են ամրապնդել իրենց իմունիտետը,
2. լարված են, տառապում են անքնությամբ, հաճախ բողոքում են վատ 3.տրամադրությունից,
4.տառպում են օստեոխոնդրոզից կամ օստեոպորոզից,
5.հիվանդ են անեմիայով:

Ապրեք առողջ