Գլխավոր Նորություններ 23 խոհանոցային հնարք, որոնց մասին պետք է իմանա յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի

23 խոհանոցային հնարք, որոնց մասին պետք է իմանա յուրաքանչյուր տնային տնտեսուհի

10

1. Պանրի անհրաժեշտ մասը փաթեթով կտրիր:

Եվ այն դեն չնետես՝ օգտագործիր որպես մնացած պանրի ծածկոց:

2. Հավի ձվերի վրա բուսական յուղ քսիր:

Նախքան սառնարն դնելը, այդպես դրանք 3-4 շաբաթով ավելի երկար թարմ կմնան:

3. Կոճապղպեղը թեյի գդալով մաքրիր:

4. Որպեսզի կտրված տորթը չկոշտանա…

…կտրված մասերի վրա հաց դիր:

5. Կիտրոնն ատամի փայտիկով ծակիր և թեթևակի սեղմիր

Հնարքը գործում է բաղադրատոմսերի դեպքում, երբ միայն մի քանի կաթիլ կիտրոնի հյութ է պահանջվում: Հետո անցքը սկոտչով փակիր և կիտրոնը սառնարան դիր:

6. Մայոնեզի մնացորդներով տարայի մեջ մի քիչ քացախ ավելացրու:

Նաև ձիթապտղի յուղ և համեմունքներ՝ աղցանի համար հիանալի համալրում կստացվի, միաժամանակ տարան կմաքրես:

7. Թարմ հատապտուղները թրջիր քացախով թույլ լուծույթի մեջ:

Որպեսզի չբորբոսնեն:

8. Սոխը և սխտորը պահիր ծակոտկեն թղթե փաթեթներով:

Առնվազն 2 ամիս չեն փչանա:

9. Կտրած ավոկադոն պահիր մի կտոր սոխի հետ:

Այդպես այն չի սևանա: Այլընտրանքային տարբերակ՝ ավոկադոյի վրա խնձորի քացախ ցանիր:

10. Խնձորն ու կարտոֆիլը միասին պահիր:

Կարտոֆիլը չի ծլի:

11. Nutella-ի մնացորդներով տարայի մեջ տաք կաթ լցրու:

Լավ թափահարիր և տաք շոկոլադ կստանաս:

12. Մանգոն մաքրելու հրաշալի միջոց:

13. Անանասը գլխիվայր պահիր:

Այդպես այն ավելի շուտ կհասունանա: Չմոռանաս տերևները կտրել:

14. Նեխուրը փայլաթիթեղի մեջ պահիր

Այդպես այն մեկ ամիս թարմ կմնա: Նույն հնարքը գործում է բրոկոլիի դեպքում:

15. Գետնանուշի կարագով տարաները ևս գլխիվայր պահիր:

Ավելի հեշտ կլինի տարայից հանել:

16. Բանանների կցամասը սկոտչով փաթաթիր:

3-5 օր ավելի ուշ կսկսեն սևանալ:

17. Դեն մի նետիր դեղնող կանաչին:

Մանր կտրտիր, խառնիր ձիթապտղի յուղին, խառնուրդը լցրու սառույցի կաղապարի մեջ, կկարողանաս օգտագործել մածուկի և տարատեսակ աղցանների մեջ:

18. Հազարը թղթե փաթեթի մեջ պահիր:

Սառնարան դնելուց առաջ, իհարկե: Անպետք տերևները մի կտրիր, այդպես միջուկն ավելի երկար ժամանակ թարմ կմնա:

19. Չորացած չիփսերը և կրեկերները կարելի է կյանքի վերադարձնել:

Դնելով միկիրոալիքային վառարանի (կամ ջեռոցի) մեջ:

20. Նույն ջեռոցում կարելի է արագացնել բանանի հասունացումը:

21. Պիցցան թավայով տաքացրու:

Կեղևի միջի յուղը կվերադարձնի նախկին ճռթճռթանությունը:

22. Խոհանոցային կոճակ օգտագործիր, որ խաշած ձուն ավելի հեշտ մաքրվի:

23. Ձուն ինտենսիովորեն թափահարիր 2-3 րոպե:

Հետո խաշիր՝ կստացվի իսկական ոսկե ձու: